112286307869404117

السّلام عليكم و رحمة الله
Mon,1st August,05
Alhamdulillah, Dipagi yg ceria nie aku titipkan harapan agar aku menemui keputusan utk memilih kerjaya aku yg sebenarnya. Aku datang kerja awal n hope dpt jumpa ngan bos aku tapi bos aku lak bz. X sempat lagik nak jumpa. Surat tawaran dah aku terima. Ape yg aku sedia maklum, aku kerja di Jabatan Perkhidmatan Awam. Tempat dan tarikh lapor diri belum derang decide. Meybe derang akan kol kot. Surat medical check-up aku ade terima gak. Nak kena gi spital gomen plak nie. Gred gaji aku plak agak sedey jugak la. thehehe.. tapi aku x kesah la. Yg penting aku nak bat keputusan tue hari nie. Argghhhhh…………………………………..!! Tensionnyer.. xpe..sabar…sabar shiem..Tapi SPA bagi tempoh kat aku selama 30 days utk decide nak terima atau tak jawatan nie. Hopefully, decision yg aku bat nie memberi keuntungan utk masa depan aku.. ‘dia’ suh aku discuss ngan bos tentang nie. Mana tahu leh permanent kat TM nie. Bukan senang nak keje skarang nie. Kena lak gaji based on dip aku. Pas2, tempat kerja aku pon dekat. Kalu aku accept SPA tue pun ok tapi salary agak kecik n tempat keje pun agak jauh gak, nun kat Putrajaya. Herm…comfiusing……… xpe, tawakal jer la… tapi ‘dier’ x kesah sangat keje ngan gomen pun xpe keje ngan TM pun xpe janji ‘permanent’. ‘mama abah’ aku lak, suh aku gi gomen.. sbb abah aku dulu keje gomen..askar… elaun banyak… tapi depa kata, terpulang pada ‘angah’. Tapi pikiaq habih². Jangan terlepaih sana terlepaih sini.. Dah la nak kawen nie… ‘abah’ tue, kalu aku x decide. Slagi tu la dier dok kol aku tanya jawapan dari aku. Kalu aku kata aku nak keje ngan gomen, maybe dier akan ghasa lebey lega sbb keje tue mang confirm leh dapat. Ntah la… aku lak pening kapla… Tapi xpe la… Aku nak disscus ngan bos aku dulu…. camne pun aku mesti discuss ngan bos aku jugakk…… mesti..mesti…
…الهمد لله

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: