112252535465326310

السّلام عليكم و رحمة الله
Wed,28th Jul,05
Hari nie aku ke Mid Valley lagik. x tahu la ape yg best sangat ngan MV tue. Tapi tadi, aku dah dapat benda yang aku nak sangat. Rantai utk hari pertunangan aku nanti. Rantai tue aku beli just utk letakkan atas tudung aku nanti supaya tudung aku tak mengelembung kat dada nie. Aku dah habis duit sebanyak 55 hengget. Tapi atas budi baik kakak opis aku, dier sponsered half of the money.. Katanya hadiah utk hari pertunangan tue nanti. Ekekeke… Tercapai jugak hajat aku nak rantai tue. Xde la aku terasa nak masuk ‘batu belah batu bertangkup’. Hajat aku dah tercapai skrg cuma tudung aku jer tak tercapai lagik. For ya’ information, tudung dah 2 kali aku gi beli. Dan kedua²nya x kena ngan kaler baju aku.. arghh…damn you! nasib baik tudung yg aku gi beli tue murah.. 10 hengget jerk tapi kalu dah 2, x ker 20 hengget jugak tu? 20 hengget tue dah boley mkn KFC 2x ataupun boley 4 kali mkn utk lunch hour aku kat opis nie… Tapi xpe la. Benda yg dah berlaku usah dikenang kembali. Yang sudah tu sudah la. Lepas nie aku terpaksa berpuasa la. Duit nak mkn dah terpotong. Muahahha.. terpaksa la aku sediakan Meggi sedozen kat umah tu. As u know la… Expenses aku bulan nie dah terlajak… Nie semua gara² nafsu belaka. Tapi xpe la, aku bukan slalu membeli belah. Tapi satu jerk yg aku mang pham ngan sikap aku nie. Aku xleh amalkan sikap ‘window shopping’ dlm hidup aku. Kalu dah ‘window shopping’ tue, jawabnyer ‘door shopping’ la kejap lagik.. Sbb tue kalu dating ke kuar ngan member ker, aku kalu leh nak elak dr ke tempat² yg menarik perhatian aku. Sbb aku bukan seorang yg kuat dan kukuh imannya.. Awal² maybe boley tapi lelama terpengaruh jugak bila tengok kengkawan membeli. Xkan aku nak tengok jerk. Boley bosan jadienyer. Tambahan lak skarang nie ngah ‘sale’ sini ‘sale’ sana. Tue yg x tahan tue. Tapi alhamdulillah. Xde la aku membeli sampai beratus² tapi aku membeli sikit². Tapi sikit² jadieq bukit.. itulah kejadahnya… arghh.. malas aku nak pikir pasal duit nie. Sebab tue kalu aku dah beli, malas aku nak pikir balik. Take it easy. Xpe la. Nasib baik motor aku tue bf aku yg tolong bayarkan tapi bulan nie aku janji nak bayar separuh. Lagipun motor aku dah tinggal 3 bulan. Ala..dah tak byk lgpun. Nampaknya, terkuburlah… muahahhaha.. xpe bulan depan masih ade. Insyallah….
وآلسلم

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: