112470235363907988

السّلام عليكم و رحمة الله

22nd Aug, 05, Mon

Posted 1,

Alhamdulillah, hari nie hari isnin. Aku masih seperti biasa menjalankan tanggungjawab aku sebagai seorang pekerja TM yang setia. Aku datang opis awal. Dan mengharapkan aku melepaskan segala keringat aku kat sini selagi aku masih ade kat sini. Tapi nampaknya, aku xde keje. Dan aku masih setia dengan blog aku nie. Esok, hari terakhir aku kat sini walaupun sebenarnya hari terakhir aku pada 1hb Sept 2005 (Khamis). Apakan daya aku, aku terpaksa bertugas di KKKW pada hari Rabu nie. Tapi utk mengaburi mata org² TM, aku habiskan cuti aku sebanyak 3 hari dan balance kerja aku masih ade 3 hari lagik. Whatever, aku pejam jer la mata aku nie. Tadi aku dapat surat kelulusan perletakkan jawatan aku. AND hope salary aku derang x hold la. Tapi yang aku tahu salary aku kena hold sehingga bulan depan. Adeyy… letey tul. Tapi ntah la, mintak² tue tak la… Aku nak pkai duit nie. Nak gi kerja pkai duit. Transportation aku lagik. . Hopefully, aku dpt la gaji 25hb nie…. Amin

Posted 2,

Tadi aku kol mama aku. AKu discuss bout Majlis aku. Pening gak nak kawen nie. Banyak gak nak pkai duit. Tapi aku x kesah la bab tue. Kalu cukup duit tue boley la kawen. Tapi aku dok pening nie cam ner aku nak gi kerja nie. Fiance aku suh g kerja naik motor. Katanya jimat sket duit. Tapi mama aku, dier x kasik aku naik motor. Katanya bahaya. Biarlah bayar tambang 90 hengget tue utk LRT/STAR. Janji selamat sket. DIer ghisau perjalanan aku kat KL tue. Maklum la, pemandu² kat KL nie semuanya lasak. Terlanggar sket, teruk gak dibuatnya. Ntah la, mana aku nak pilih. Nak harap fiance pun, susah… jalan dier ngan aku x sama. 2 hala. Memula, aku beranikan diri juga nak naik motor gi kerja nie. Tapi bila mama cakap cam tu. AKu mula ghasa takut dan ghisau balik. Tambahan lagik aku nie bakal menjadieq ‘pengantin baru 2006’. Thehhe.. Banyak lak orang yang caring aku skarang nie.. ntah la. Aku nak bincang balik cam ne…

Posted 3,

Aku ingat nak bat part time job la utk tampung kehidupan aku kat KL nie. Aku ingat Rabu nie sesambil gi Bat surat akuan sumpah kat bangunan KWSP tue, aku nak servay kerja. X kesah la keje ape pun, KFC ker mCD ker.. Janji leh tampung sket sebelum nak kawen nie. so, sesape ade keje kosong tue bagitau la aku. Tapi bukan MLM yek.. aku malas kalu keje tue.. Orait! Skarang aku dah ready nak balik nie… Dah kol 515. Aku nak cau… aku dah letey… Nak Titon!!

—————————————————–

الهمد لله

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: