113167095357690305

بسم آلله آلر حمن آلر حيم

11 Nov 2005



Posted 1,
Alhamdulillah, dah 4 hari aku berkerja setelah pulang dari kampung halaman bagi merayakan Aidilfitri. Cuti raya aku sikit. So, raya cam x puas. Raya 1, aku mengunjung umah sanak sedara. Boley gak duit raya hampir RM100. Ekeke…Tapi aku x lepas gak bagik duit raya pada anak sedara and sepupu² aku thn nie. Memberi dan menerima la katakan.. Raya 2, umah aku bat open house. Mama masak laksa.. cedap woo…peverit(favourite) aku tue! Sian gak ngn mama, penat masak n melayan tetamu. Nasib baik ade anak dara dier nie yg dapat membantu. Kakak aku plak x balik raya 1 sebab ke rumah mak mentua dier dulu. Adik aku yg kecik tue, ape lah sangat. Tolong menyibuk boley la.. Laksa yang mama buat tue nasib baik cukup sampai ke malam. Itupun mama tambah satu lagik menu iaitu ‘roti jala’. Muahaha… Cedap.. Masakan mama aku mang xde tandingan la. Sampai ke hari nie, aku terbayang² masakan mama aku. Sekarang nie, aku belajar gak sedikit sebanyak masakan mama. maklum la thn depan bakal jadieq ‘bini orang’. Raya 3, aku still x ley pegi beraya ke rumah kengkawan sbb ade gak tetamu atau kengkawan abah yang datang ke rumah. Petang kul 4 baru aku ley kuar rumah. Aku sempat gi raya umah kengkawan aku. Sampai la kul 8 malam aku baru balik. Dengan hujan yang agak lebat, ku redahi jugak. Takut mama bimbang. Raya 4, Uwaaa….. aku balik KL!! Naik bas kul 10. Cedey tul.. Naik bas pagi mang membosankan. Selama nie aku naik bas dari Kangar ke KL, memakan masa 6-7 jam tapi hari tue memakan masa 11 jam!! Jalan jem… Mang penat bangat. Lenguh pinggang aku dok dalam bas tul. Kul 9 malam baru aku sampai umah..

Posted 2,

Sekian lama aku x menaip sesuatu dalam blog aku nie. Maklum la, sejak puasa dah raya dan kini dah habis raya aku masih x punyai masa nak menaip sesuatu kat blog aku nie. Kerja yang berlambak atas meja nie, aku sendiri pun x tahu bila akan surut. Lepas raya, bos tambahkan lagik keje aku. Pening gak bila aku tengok bebanyak nie. Tapi aku think ‘positif’. Just for learning something different. Nak tambah pengalaman berkerja. Memang bukan senang nak handle satu² kes yang aku terima. Kena lak handle kertas kerja yang rumit pegawai² besar. Geleng kapla gak aku dibuatnya. Tapi memandangkan tanggungjawab, aku bat jugak slow². Aku masih baru kat sini. Sebab tue aku susah nak bat keje. Tapi sokongan dari kengkawan kat sini, aku bat jugak la.. Nasib baik kengkawan opis aku nie semua ok². Satu kapla ngan aku. Leh luah perasaan bila ade masalah. Lepas nie mang sabtu Ahad aku kena datang keje bat OT. Kalu tak, x surut² la keje aku nie. So, hopefully.. Allah permudahkan segala urusan aku di sini. Amin

الهمد لله

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: