113651094598006284

Assalamualaikum

Fri, 06 Jan 2006

Posted 1,

Today, hari nie & malam sat gi aku akan bertolak ke Perlis. Ke kampung halaman bagik merayakan Hari Raya Aidil Adha. Yahoo…!! Insyallah xde aral melintang, lebey kurang 5 hari kat kampung (simpan cuti beb!). Wah, seronoknya… x sabau den ghaso! Kalu korang leh bace hati aku time nie kan best. Hati aku nie berdegup laju.. Nak tahu kenapa? Va..va… Aku nak tunjuk baju nikah aku yang dah siap tue kat mama aku. thehehe… semalam aku pegi ke rumah aunty murni ambek baju nikah aku nie. Aku kasik dier utk jahit manik. Pergh… Pinish duit aku RM 190 utk jahit manik jerk. Tapi berbaloi wei… berbaloi… Aku mang puas hati. Sedangkan aku bagik baju aku tu kat aunty tanpa aku rasa takut kekalau baju tu derang jahit ntah hape2. Tapi alhamdulillah.. kesan daripada sifat tawakal aku tue, hasilnya amat membanggakan aku.

Sengih cam kerang busuk jer aku dari semalam smp ke pagi nie..Image hosted by Photobucket.com. Tak sabar tul nak balik kampung nie. Semalam fiance aku pegi ambek surat kebenaran nikah yang telah diluluskan oleh Jabatan Agama Islam Selangor. Seronok betul dier. Katanya “Sayang, orang dah boley kawen.” eheks.. Aku lak balas “Sape nak kawen ngan dier??” Muahhahaha… ciannnn…. dier! Alhamdulillah, borang permohonan pun dah lulus. So, tinggal nak uruskan permohonan sebelah aku lak. Malam nie balik kampung, insyallah pepagi esok aku nak uruskan permohonan sebelah aku lak. nak kena pegi hospital bat ujian HIV lagik. Take time gak tuh.. lagipun aku bukan slalu balik kampung. So, bila aku dah settle semua urusan aku kat kampung aku just hand over kat abah aku la.. mintak tolong dier uruskan. Haii… nak kawen dah aku nie ghupenya. Macam mimpi dalam mimpi lak. tapi nie bukan mimpi.. bukan fantasi.. tapi realiti.. aku bakal jadieq bini orang isteri orang suri di hati suamiku.. bersediakah aku memegang tanggungjawab yang diletakkan ke bahu aku? Bersediakah aku menempuh suka duka susah senang bersama suami aku? Bersediakah aku….?? Jawapannya….Tunggguu……

Malam nie aku harap perjalanan pulang aku ke kampung berjalan dengan lancar. Insyallah… Tawakaltul Allah

~Wallahualam~

Image hosted by Photobucket.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: