114033077302373179

Assalamualaikum

Sun, 19 Feb 2006

Posting 1,

Hari nie hari ahad. Hari yang sepatutnya aku berada di rumah beristirehat. tapi nak buat camne. Life must go on.. aku datang opis ade keje perlu dibereskan. Dan x perlulah aku nak story ape sangat kat sini kerja yang dianggap ‘rahsia kerajaan’ nie kat umum.

Cuma aku nak cakap yang aku amatlah penat & letih melayan kerja aku nie. kekadang aku ade gak ghasa sebak. Ghasa fade up. Tapi aku gagahkan jugak kerja aku nie. Dengan memikirkan majlis aku yang tidak lama lagik nie, membuatkan aku ghasa ghisau.

Dengan hujung bulan nie aku akan lagik buzy bilamana ASK ngan IB nak take over sendirik HR. So, aku nak kena update and prepare ape yg patut sebelum diserahkan sepenuhnya pada derang. Derang lak, kalu x complete.. kalu x update.. x nak take over. Macamana aku nak completekan benda nie sedangkan time aku pegang aku handle benda nie dah mang x complete. Tapi itulah realiti yang terpaksa aku tanggung. Jadieq orang bawahan, mang susah. Orang atas mang senang cakap la… mang senang suruh… Tapi hakikatnya derang x penah ghasa jadieq orang bawahan. So, sape yang jadieq orang atas.. jadieq pegawai tinggi… paham la keadaan orang bawah nie..


“shiema, tolong saya ambek…..”


“shiema, dah buat ke yang…”


“shiema,update dulu baru pegi hantar….”


“shiema….shiema…shiema….”

seronok sangat derang sebut nama aku “SHIEMA”. ahahaha…..kalu nak ikut logik, mang aku nie orang penting gak… tanpa aku, tanpa SHIEMA, kerja x jalan… hUhUhUhu…. tapi hakikatnya “sian SHIEMA”, “saya betul2 simpati dgn SHIEMA”.

13hb-17hb Mac nie plak aku akan bertolak ke Taiping utk menghadiri kursus Induksi Khusus (Salah satu syarat untuk pengesahan dalam perkhidmatan).


Argh…selang seminggu selepas tue aku akan balik kampung utk buat persiapan majlis perkahwinan aku. Tapi aku akan curik sedikit masa aku utk balik ke kampung pada awal Mac utk bawak balik barang ape yg patut dan kad kahwin yang perlu aku edarkan. Takut2 kang x sempat lak… Kad dah aku ambek last week. So, aku ingat nak start edarkan hujung bulan nie. Insyallah…


Herm… memikir, terfikir, sudah menjadieq kebiasaan kepala jendul aku nie. Slagi x setel salah satu perkara nie, selagi tue aku dok memikir.. terfikir… somak kapla den nie… cool… releks… dont be gelojoh men.. everything ig going ok.. take it easy k…. (sodap hati sendirik la plak…)


Posting 2,

Ntah hape yang aku ngah khayalkan. Lagu ‘jujur’ nyanyian Radja sentiasa dibibir aku nie. (Macam baru bercinta lak aku nie…) Aku ghasa lagu nie, dah lama famos.. orang lain dah boley hafal lagu nie.. tapi aku nie slalu ketinggalan.. sama gak mase aku ngah gila ngan lagu ‘takkan melupakanmu’ nyanyian Radja gak… ketinggalan aku nie.. maklum la, nak dengar radio jarang skali.. tgk tv ape ntah lagik.. sekali tgk, mata mula lah menjuling… hahHAhahHAha… kawan sebilik aku pun, heran ngan aku… tgk Tv dengan specktackle tapi mata terpejam… EkekekKEkke…. Alwiz like that.

Artis : RADJA

Lagu : JUJUR


Duhai kekasih pujaan hatiku

dapatkah kau memberiku satu arti

sedikit rasa yang bisa ku mengerti

bukan sumpah atau janji


* buktikanlah bila kau ada cinta

setulus hatimu bisa menerima

sebatas kejujuran yang kau miliki

bukan sekedar bersama


reff: jujurlah padaku bila kau tak lagi setia

tinggalkanlah aku bila tak mungkin bersama

jauhi diriku, lupakanlah aku


jujurlah padaku bila kau tak lagi setia

tinggalkanlah aku bila tak mungkin bersama

jauhi diriku, lupakanlah aku selamanya


~wassalam~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: