114067261284262182

Assalamualaikum

Thu, 23 Feb 2006

Posting 1,

HahAHaa….Aku Dok Giler Ngan LAgu Nie lak…..

Lagu Jiwa Lagu Cinta Mawi & M.Nasir

Tukang Nyanyi: Mawi & M.Nasir Lagu : M.Nasir Lirik : Loloq

Menyanyi kerana gembira

Menyanyi kerana sedih

Menyanyi kerana rindu

Aduh siapa dapat membaca…

Hatiku saat ini

Menari kerana melayan

Menari kerana sunyi

Menari kerana kasih

Ada di depan masih juga tak mengerti

Gerangan apa buat ku kemari

Dalam temasya ku memencil diri

Darilah jauh asyik memandangnya

Sekalipun dia masih tak perasan…ku disini

Oh…..

Lagu jiwa

Bukan lagu mengadu nasibku

Lagu cinta

Bukan lagu meratap hidupku

Hanya nak menyatakan

Tuah dan untung badan

Diuji hebat cinta sehebat begini… hebat begini

Posting 2,

herm… Dah 3, 4 hari aku menjadieq kaunselor tak bertauliah kat umah aku. ‘Z’ roomate aku yg ngah berada dalam perselisihan pham ngan bf si ‘J’ yang jugak kawan baik tunang aku. Ntah la.. aku x tau nak cakap macamana. Dan x tahu cara bagaimana nak selesaikan masalah derang nie yg aku ghasa boley setel kalu memasing faham dan bertolak ansur. Aku faham keadaan keduanya. Ape aku boley buat.

Massage hp Aku dah hantar pada ‘J’. Tapi xde respon langsung. Tapi aku x kesah. Sebagai kawan aku hanya nak membantu. Nasihat dah bagik. derang dah berkawan dah lama lebey kurang 4 thn. Dah tempuh susah senang bersama. Tapi ape kan daya..

Aku ghasa, aku kalu aku stay kat tempat dier aku tahu mcmana jalan penyelesaiannya. Tapi ntah la. Hanya derang yang dapat setelkan masalah derang sendirik. Aku hanya bantu dari belakang.

Tapi semalam ‘J’ hantar msg. Dier cakap ‘kita hanya kawan’. Adakah itu satu keputusan yg paling B**** yang mampu dier buat?? HahHAha… Ahh.. Lantak lah….. Skrg nie aku kesiankan “Z”. Semalam dier tdo lambat. Aku lak dah sampai ke hujung dunia dah tdo…. x sedar memana. Hampehnyer kawan..😀 Pagi nie aku msg dier. Tanya dier gi keje ke tak. Aku suh dier kuatkan semangat. Insyallah…. Ghajin solat dan berdoa. Semoga Allah bagik jalan… herm.. sedey lak aku ghasa (sambil dengar lagu jiwang- mcm aku lak yg ngah frust).

Whatever, aku memohon pada Allah. Selamatkanlah hubungan kawan aku nie. Bukan senang nak bina sesuatu hubungan. 4 tahun bukan masa yang singkat.. Semoga derang akan berbaik semula…. Amin

~wassalam~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: