114129241365411217

Assalamualaikum  

Thu, 2nd Mac 2006

Posted 1,  
herm..actually, banyak benda aku nak story kat blog aku nie. Tapi aku x berkesempatan. Aku suka bercerita mengenai sifat, sikap, tingkah laku manusia yang aku juga memiliki perkara2 tersebut. Aku melihat dan aku juga menilai. Yang baik aku contohi dan yang buruk jadi sempadan. Selama aku belajar hingga sekarang aku dah berkerja, dah bermacam aku jumpa. Ade baik didepan dan buruk dibelakang. Ade yang nampak baik tapi hatinya kotor dan busuk! Ade yang kelihatan jahat tapi sebenarnya tersimpan 1000 kebaikan dalam dirinya. .  

Herm… Susah aku nak huraikan dalam nie. Aku takut ade yang terkecik hati, termakan hati, sakit hati dan semua yang bersangkut dengan hati. Tapi itulah, kekadang manusia nie tak boley menerima teguran. Baginya teguran tue satu cabaran yang tak boley diterima pakai. Nak baran, nak marah, dah x boley bertegur dan mulalah nak cabar mencabar. Aku bukan nak tunjuk bagus tapi nielah hakikat yang aku sedang melihat & hadapi skarang. Manusia x boley kalah tapi x mahu mengalah. Bagi aku mengalah x semestinya kalah. Berdiam salah dan x berdiam pun salah. Hahaha…. Tapi itulah realiti kehidupan. Bagi aku buat bodo lagik bagus dari layan orang bodo. Tapi aku pun manusia, perasaan geram dan x puas hati tue mesti ada. Tapi alhamdulillah.. stakat skarang aku masih mampu bertahan dan bersabar. Semoga tuhan menganugerahkan kekuatan yang luar biasa utk aku.  

Bagi tunang tersayang.. macamana skalipun terjadi, i’ll be there 4 you anytime anywhere. Saya akan akan support sayang. Semoga ALLAH berikan jalan. Biarlah ‘manusia itu’ berjalan di atas jalannya sendiri. Semoga dier sedar kesilapan diri. Ketahuilah, ALLAH tue ada. Even dier x balas di dunia tapi akhirat pasti ada. Bersabarlah sayang.. Sebagai wife 2 be, saya akan doakan semoga ALLAH permudahkan urusan sayang. We will see…

Posted 2,

herm… Semakin hari semakin seronok update akunyer gambar. Check it out…

 
 

~Wassalam~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: