114173271425656587

Assalamualaikum

Tue, 7th Mac 2006

Posted 1,

Ape yang aku nak luahkan kat sini adalah rasa sedih disamping rasa gembira apabila aku mendapat tawaran berkerja di JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA. Seorang pegawai imigresen yang dikenali sebagai En. Fazli telah kol aku. Aku terkejut gak. Aku ingat aku dah x dapat. yelah, dah 6 bulan lebey aku tunggu. Baru skarang aku terima jawatan tersebut. Selepas aku temuduga, aku terima surat menyatakan aku telah berjaya temuduga dan nama aku disenaraikan sebagai pegawai simpanan. Uwaa…. sedeynyer. Aku mintak diberi masa supaya dpat berfikir dengan waras. Dan akan bagi keputusan pagi esok.. Yelah, next week aku dah lapor diri dan terus berkursus. Herm… tensen aku! Tapi aku dah kol back En. Fazli dan dier bagik pendapat supaya aku berfikir dan bagik keputusan muktamad pagi esok. Adeyy…. murah lak rezki aku. Dapat lak keje tetap nak dekat2 kawen nie…. Alhamdulillah. Tapi ntah la… Maybe aku x ke imigresen kot. Coz aku dah keje kat KeKKWa nie.. Gaji pun alhamdulillah… memberangsangkan… Cuma yang aku suka keje ngan imigresen nie coz nak tangkap ‘mat2 indon’ dan paling utama ‘minah2 indon’ yang sesat kat mesia nie dan x sedor diri. Ekekekek….. (ade sangkut ke??) Whatever, aku bersyukur pada Allah, rezki melimpah selepas kawen nie. Malam nie, aku akan tido dan berfikir dengan tenang…. Semoga Allah bukak pintu hati. Aku akan memilih yang terbaik… Esok pagi on the dot kul 9, aku akan kol En.Fazli dan menyatakan keputusan muktamat aku samada aku memilih KeKKWa atau Imigresen….

Posted 2,

aku sedey.. aku pedey… jam tangan kesayangan aku rosak. dan mengalami kecederaan yang agak teruk. Cermin pecah setelah aku bergurau2 ngan tunang aku semasa kat kampung. Tak perasan jam aku bertembung dengan jam tangan dier. Adeyy…. jam tangan pemberian tunang tersayang… Aku dah bagik jam aku kat tunang aku dan suh dier gi repair. Tak kire!! Uwaa…. Aku rasa kehilangan betul la bila x pakai jam tangan nie…. kehilangan sesuatu yang berharga…..

~wallahualam~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: