Assalamualaikum

Posted 1,
Dah lama x posting dalam nie. Sejak gi kursus induksi kat Taiping tue. Aku x sempat masuk lagik sebab keje berlambak atas meja nie. Seminggu aku tinggal meja aku nie, seminggu punya keje bertimbun atas meja. Alhamdulillah.. hari agak free sedikit. Boley la aku layan akunyer blog nie kejap. Sementara bos aku lak cuti hari nie… yahoo….. Balik dari kursus aku bz hantar kad kawen aku. Aku bagi kat kawan2 mama ngan abah aku di kajang. Sehari suntuk gak aku gi jalan. Hari ahad hari tu aku gi umah mak andam aku. Aunty Murni.. Aku gi fitting baju. alahai…. comeinyer… suka giler aku ngan baju biru aku tuew…. Puas hati!! Tak sabar rasanya nak jadi raja sehari. Tunang aku lak, siap tranning pkai sampin ngan tengkolok… thehehehe… mcm hang tuah! Ekekeke… Dier pun puas hati…

Dalam masa yang sama, aku ternampak songket bunga tabur kaler oren. 1st customer dah pkai last week. Aku pun try la baju tue…. ololololooooooo…….. comei sangat. Padan ngan badan aku!! Dulu aku ingat nak pkai masa bertandang kat umah fiance aku. Tapi kat athiz xde lak songket tue. Bila aku dah try songket tue, tunang aku pun suka tengok aku pkai… terus kitaorang booked utk baju tue.

Dan dalam pikiran nak cancel jer kat athiz tue tapi x yah la cancel semua. So, kitaorang cadangkan ambek pelamin di kedai athiz dan baju lak kat aunty murni.. Kameraman aku ambek saiful, abg si zura kawan aku tue.

Whatever, aku puas hati… pelamin cantik… baju cantik dan kameraman pun profesional. Alhamdulillah…. Duit pun cantik….akakakkakakaka…..

Posted 2,
I have 8 days more!! Adeyy.. Ghisau + gementar + Takut + SoNok!! Muahahhaha….. dah x Lama lagik aku nak bertukar tittle jadieq ‘puan’. Semuanya aku dah ready…. Dari baju, mak andam, kameraman, videoman, banting/banner dan yang best skali kereta kuda…. huHuHUhUhUhu….. jangan x tahu, aku naik kete kuda mase majlis perkahwinan aku. Even kat perlis aku x buat pelamin tapi tetap meriah wei…. Insyallah…semoga semua berjalan dengan lancar.

Jumaat nie tanggal 24hb aku akan terbang ke kampung dengan bas transnasional. Thehhehehe…. tapi aku dok pikiaq nie. Macamana aku nak bawak balik baju dengan kasut semua….?? Habis kedut la baju aku tue… Tapi aku terpaksa la… nak bat camne.. kampung dah jauh. Terpaksa la aku bawak baju tue dengan bas. No choice.. tunang aku pun xde coz dier ke outstation. Adeyyyy… nasib menjadieq orang perantau…

Posted 3,

Kengkawan kementerian aku dah bagitau yang derang x dapat datang masa kenduri aku di Perlis. Tapi semua akan serbu di Gombak. Habis la tunang aku.. Semua datang kat Gombak tapi aku nak bat macamana kengkawan ramai di KL. Dari zaman kolej ke zaman aku kerja skarang nie. Thehehhehe… Ntah la… pepandai la budget daging tuee…….. jangan x cukup nasik dah la…. Whatever, SELAMAT PENGANTIN BARU utk aku dan tunang aku. Start dari 25hb Mac 2006 hingga ke 7hb April 2006 aku akan bercuti.

~wallahualam~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: