+.fikir sejenak.+

Asslamualaikum

Posted 1,
Sekarang nie sejak menjak mengandung, aku mang suka tido awal seawal kul 9 malam. Sebab badan terasa amat keletihan. Kekadang mak mentua aku balik dari meniaga aku dah x sedar dunia. nak bat camne nie la simptom yg aku terima semasa mengandung nie. Aku xdelah melayan sangat rasa keletihan aku nie. Aku kuatkan semangat. Dah 2 hari aku balik keje, aku kena masak… ahaks.. (kantoi…). Sebelum nie aku balik, kekadang tue mang ade lauk yang akak isus (pembantu rumah) atau mak mentua aku masak. Tapi sejak menjak kakak ipaq aku dah berpindah ke tempat lain, mak mentua aku dah x sempat masak. Tapi aku dan hubby x kesah. Sebab kitaorang jarang makan kat umah. tapi dua hari nie aku kena masak. Hubby aku teringin nak rasa aku masak. Terpaksa la dalam keletihan balik keje tue aku masak la sejenis dua lauk utk santapan suami tercinta. Theheheh… even x la sesedap masakan mama dier, tapi nampak gayanya macam sedap jer masakan aku tue. Sampai 3x tambah lak tuh… Nampak sangat nak bodek aku.. hampes.. tapi aku rase lega gak. Tercapai gak hajat aku nak masak utk hubby aku. Insyallah, bila dah dok umah sendirik nanti, aku akan mula masak la. Sampai bila nak makan kat luarkan.. Biarlah hubby rasa masakan hasil dari air tangan wife sendiri. Ahaks.. begitulah hendaknya kehidupan bila dah berumahtangga kan… kenalah bina hidup sesama. Takkan nak hidup bergantung ngan orang lain selamanya.

Posted 2,
Aku datang opis hari nie. Sajer datang bat OT. Start next week aku dah bz ngan kenaikan gaji staff. Wah…. bz..bz… Makin kuat aku bat OT. Kena ngan berbadan dua nie.. cergas..cergas baby… Ummi nak bat keje. Jangan ganggu Ummi yek… Duduk diam². Nanti baby dah besar, baby dah kerja, baby akan pham situasi Ummi. Ummi carik duit utk sara baby. Ummi ade tanggungjawab lain selain baby tau… Babah pun cari duit utk baby jugak. Baby kena pham yek.. Jgn mengidam bukan².. ahaks..

Hari nie tujuan datang opis nak kemaskini kerja yg sediaada. Takut nanti aku x sempat. Nie pun dah siap sket, barulah leh post something dlm blog nie. dalam dok menaip nie terasa lak sengal² kat belakang badan nie. Mudah² sakit belakang aku nie akan berkurangan. Hari nie dah rasa lega sket.. Semalam hubby urut. Hari nie nak kena urut gak.. herm… Seluar jins nie aku rasa dah x berapa nak boley pkai. Terpaksa bukak satu butang. Kalu tak mang sengkak la perut aku nie buatnya. Semalam, gi jejalan kat sogo ngan dak opis. aku ade gak jenguk² baju utk preggy woman. Cantik².. duit pun cantik gak… ahaks. takpe la, perut pun masih kecik lagik. Nanti dah besar sket, Boley la pakai baju preggy. Ahaks.. x sabar rasanya nak tunggu perut nie besar. Mesti kelakar bila perut dah besar.. sekarang pun mcm x caye. Thehehehe…. Whatever, tunggu la akunyer perut nie besar. Baru aku nak pkai baju preggy tue. Kang pkai sekarang, org kata kemaruk la kan… Tapi semalam dah terpikir² raya tahun nie nak pkai baju ape. Maklum la time tue dah 6 bulan.. Ingat nak bat jubah. Tapi tengok dulu la.. ahaks.. excited lebey! Okla, aku nak bat keje lagik nie… jap gi nak gi mkn laksa kat pasar Jln TaR la. SSRRuupp……

Wallaualam

2 Responses to “+.fikir sejenak.+”

  1. zu Says:

    oo..nanti nk suh baby..panggil ummi ngan babah ker..okey gak tuhhh..cam kiter suker gak babah..manjer jer..tp biaserla..hubby kiter ..suke abah jer..abah pun abah laa..manjer gakk..hahahaha..kekadang..nk suh baby panggil lain..tetibo dh beso..dio panggil laain..hehehehe..jgn panggil namo udah..huhuhu..

  2. shiemahalim Says:

    >>ahaks..beGitulah hendaknya…hubby aku suh panggil ‘abah’ jerk. Tapi aku suka babah… nama cam close baby ngan daddy dier kan…zue, nak suh panggil ‘ummi’ gak ker? Shiem ghase ‘ummi’ nampak cam close gak anak beranak. ‘Ibu’ pun ok…tp xnak la…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: