+Bilaku Merasa Bahagia+

“ana lara”.. lara itu wujud bukan kerana lara croft atau lara dutta.. tapi lara itu wujud ada kaitannya dengan diri aku sendiri.. asam garam kehidupan ‘kasih’ yang telah kulalui.. tidak pahit, tapi yang ada hanya kisah-kisah lara..

“yang riang gembira”.. itu hanyalah sebuah maksud disebalik nama.. namun tuan empunya diri tidaklah seriang maksud namanya.. bibir yang munggil semakin terkunci.. senyum yang terukir di bibir hanyalah penyeri wajah.. namun rahsia di hati, hanya DIA yang Maha Mengetahui..

“aku hidup dalam laraku sendiri..
ku pujuk lara yang kurasai..
aku berdikari dari lara yang pernah kutangisi..”

meskipun lara itu telah lama pergi, namun bekasnya membayangi diri ini..
seiring anjakan usia, lara itu meninggalkan perasaan dan harapan yang dingin..
..untuk mencari cinta..

Assalamualaikum

Posted 1,
Ahaks.. berjiwang lak pepagi nie. Ayat yg aku qoute tue aku ambek dari blog orang yg aku tidak kenali (sorry ambek ayat nie tanpa kebenaran). Aku bace dan hayati. Dalam maksudnya.. Tapi terpias gak skit² ayat tue ngan aku. That’s why aku qoute ayat tue. Aku x nak bercerita lebih lanjut kat sini sebab aku nak hormati orang yg sentiasa berada disamping aku. Ntahla.. Sedih.. Aku bila sedih mulalah aku teringat ngan mama abah aku di kampung. Semalam mencurah ‘a**M**a’. Ntah la..Terasa sebak lak. Kekadang x tahu nak luahkan masalah ngan sapa. Terpaksa memendam ghasa. Bila memendam, tuelah jadieqnya.. Nak diluah mati mak nak ditelan mati bapak. Kekadang sifat berahsia tue lebih baik dari sifat suka berterus terang. Ia lebih adil bagik pihak orang lain. Maybe bagi pihak aku x adil tapi what can i do. Masuk ladang kambing, mengembek.. Masuk ladang ghimau, mengaumm.. (amboi, berfalsampah lak aku pepagi). Ahaks.. Tapi aku nie, sifat yg susah aku nak kikis ‘memendam’ dan ‘skali aku x suka, dan sampai bila aku akan x suka’.

Uhuu.. Dalam keadaan aku yg sedang berbadan dua nie. Banyak sangat benda yg sensitip yang aku x ley tengok. Nasib la kan… Aku cuba kikis sifat nie. Sebab aku x nak baby yg aku kandung nie mewarisi sifat² yg tak elok yg ade pada aku nie. Aku nak anak aku nie jadieq seorang yg bersifat fleksibel.. Boley bawa diri ke mana saja. Pandai handle masalah. Dan ghajin berusaha utk memajukan diri sendiri tanpa bergantung dengan orang lain. Macam aku nie, aku agak manja. dari kecik, ape yg aku nak mesti dapat. Terutamanya abah aku.. aku mintak mesti dapat. Tapi tue dulu, skarang aku dah jadieq isteri orang.. Ape yg aku nak kekadang tue terpaksa aku korban. Terpaksa aku simpan. Ntah la… Whatever, aku ngah berusaha nak pindah dalam masa terdekat nie. Aku nak hidup selesa dan berdikari.. Herm…..

Posted 2,
Petang nie ingat nak gi klinik. Nak gi check keadaan aku skarang nie. 2-3 nie terasa sakit bawah rahim. Takut juga terjadieq ape². Maklum la.. 1st time pregnant. nak gi klinik duit lagik…. Tapi xpe la, coz of my baby.. aku ikutkan. Bukan senang nak dpt anak. Skali dapat nak jaga betul². Insyallah….

wallahualam

6 Responses to “+Bilaku Merasa Bahagia+”

  1. puterisatu Says:

    seronok ya dah pregnant…salam perkenalan

  2. zu Says:

    ermmm..lara hatiii…biarlah rahsiaaa…tp jgn selalu memendam rasa..

    > hang nk pindah ko…pindah mano..dh dpt umh ker..

  3. shiemahalim Says:

    Puterisatu: Seronok la bila dah peknen… whatever, thanks…
    Zu: tue la…memendam lebih baik dari berterus terangkan…. whatever, aku ngan hubby nak pindah tp x tau lg bila.. Insyallah dalam bulan 9, 10 cam tue la…

  4. zu Says:

    oo..lebihk kurang la kiterr…mmg nk pindah..tp x tau lg biler…tgk keadaan lerrr….take care..

  5. puterisatu Says:

    naper tak update blog ko nih..?

  6. shiemz Says:

    +Zu+
    ooO….sKARAnG hANg DOK NGaN sAPE zUE..? nGAN mAk MENTUA kE?

    +pUtERi SAtU+
    tUE kIrE daH uPDAtED lA tUH. NAK UpDATEd LAgIK, XdE maSE. KEjE nGAH bERlAMbaK lA… aDE sUgGEStIOn kE NaK uPdATE bLOg nIE… aHaKS!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: