Archive for July, 2006

+tayang peyot+

July 18, 2006

Assalamualaikum…

Posted 1,
Dengan secara rasminya, aku nak tayang peyot aku yg baru 3 bulan nie. Thehehhe.. even x sebesar tong drum tapi cukuplah sekadar utk tayangan umum. Kalu nak tgk secara live kena datang jumpa aku. Ahaks…Kalu korang tgk peyot aku secara live, mang x budget perot aku nie 3 bulan coz nampak mcm 4-5 bulan. Ahahaha… kulit peyot aku nie tebal. Kebanyakkan member opis aku cakap cam tue… thehehhehe… Watever, janji aku & baby aku nie sehat walafiat hendaknya. Insyallah…. Muka pun dah kembang sket…. Idung pun samer…. thehehehhe… ūüėÄ


Wallahualam

Advertisements

+wat i did last weekend+

July 18, 2006

Assalamualaikum

Posted 1,

Sabtu – Datang opis bat OT. Dalam kul 4 aku balik. Tapi hari tue aku ghase x sedap hati. X tau la sebab ape. So, aku msg hubby aku suh datang ambek awal. Lepas tue petang, hubby aku gi main bola dulu. Lepas maghrib aku kuar ngan hubby pegi makan laksa kat Jln TAR. Wah…. cedappp…. Aku mang x ley lepaskan peluang every week utk makan laksa. Klau tak terbayang¬≤.. Lepas pegi makan laksa tue ajaks hubby gi lepak kat dataran merdeka. HuHu.. mcm zaman ngah bercinta dulu… Borak¬≤ pasal hari nie n mase depan. Mcm¬≤… Kalu kat umah belum tentu leh borak mcm tue. Hubby pun kekadang borak ngan adik atau mama dier kat umah. So, segan la nak borak pasal personal kat umah tue.

Ahad – Pagi aku bangun agak lewat gak. Kuar ngan hubby gi breakfast. Then balik umah iron baju hubby ngan baju aku. Maklum la… skarang nie ngah musim malas. Aku nak iron ikut mood. Kalu buat mood malas..pkai baju x ber’iron’ pun x kesah. Ahaks… Utk hari nie memula xde la plan nak gi memana. Tetiba hubby ade lak plan dier. dier ajak gi genting! Yahoo… syiokknya…. Tue yg semangat nak ber’iron’ baju semakin menjadieq¬≤. Tapi malang tak berbau baru aku iron dalam 3-4 pasang baju, kakak hubby datang lak.. bawak skali anak dier. So, tetiba mood aku nak iron hilang begitu sahaja. Ahaks…. aku terpaksa la mengemas baju yang belum iron. Aku tak nak dianggap mcm nak menunjuk jerk.. Tapi plan nak ke genting still berjalan macam biase. Selepas solat zohor, aku pun bersiap. heh! Seronok jugak…. dari petang sampai la ke malam aku ngan hubby berjalan¬≤ kat genting tue tanpa jemu. Gi genting hubby dapat gak sehelai t-shirt nike n aku lak dapat gak tangan yang diperbuat dengan lilin (tangan aku dicelup ngan lilin). Ape ntah namanya… aku pun x ingat… Whatever, skali skala berjalan. Mang hepi… Hubby lak nampak puas hati.. memula ingat nak tdo sana tapi hotel 1st world tue dah fully booked. So, terpaksa la kensel…. So, conclusion dari situ… aku hepi sangat. Cuma agak letih skit. Sejak¬≤ peknen nie, badan mudah sangat terasa letih….


Wallahualam

+3 month+

July 13, 2006

Assalammualaikum

Posted 1,
Our baby is growing strong, big..bigger…biggest…… & so cutey!!
pregnancy

Posted 2,
Semalam aku pegi spital bersalin kat Klinik Kesihatan DBKL, Kg. Bharu (Dengan kawan seopis aku). Berjalan kaki gak aku dari Maju Junction ke Kg Bharu tue. Kekonon kuat la nak jalan kaki tue.. agak jauh gak berjalan tue. nasib baik berdua. Nanti akak tue dah transfer ke Kelantan. Tinggal aku sesorang. Kalu ade belas kasihan dari hubby aku, boley la dier hantar tapi kalu tak… huhuhuhu…. jalan kaki la nampaknya…. Whatever, yang penting……… Dah dapat kad meghah! Ahaaa…

Alhamdulillah, semuanya sehat belaka. Semalam kena test urean n kena test blood. Mang sakit wei… ambek darah woo… 3 tempat kat lengan aku nie dicocoknya. Nampak sangat aku berisi. Sebab x jumpa urat kata nurse tue… hampes… agak lebam gak lengan aku nie. Tapi xpe la coz of baby. Ummi sacrified ape saja kan… Janji baby ummi sehat… 1 utk semalam, 2 utk hari nie dan 3 utk MASA DEPAN!! Ahaks……

Posted 2,
Hari nie lambat lak hubby aku ambek aku. Maybe bz hari nie. Terpaksa aku menunggu dulu. nak bat keje dah malas dah. Nasib baik la ade blog nie. Leh gak melepaskan ape yang patut. Ingat nak ajak pi kedai bunga reben. nak beli stokin nak bat bunga teloq kazen aku tue… Masih lagik tersangkut. Stokin dah habis… so, terpaksa beli. Stakat la nie baru 30% aku siap. Sesikit la.. Bukan senang nak bat 100 btg tue kan… Tapi ingat nak bat 50 btg jer then yg 50 lagik tue beli.. thehehehhe… sebab dah malas….. kuang…kuang… whatever, nanti bila dah terhasil bunga teloq yg aku buat nie, aku cuba update… so, adios…

+flu..flu+

July 11, 2006

Assalamualaikum

Photobucket - Video and Image Hosting Dah sekian lama aku x mengupdate akunyer blog nie. Actually, dengan kesibukkan aku di pejabat membuatkan aku tiada mase utk menjengah masuk ke blog aku. Kerja yang berlambak disebabkan membuat increment staff termasuk akunyer increment.. huahuahua…. beshnyer!! Ntah la… x ley nak kata apa. mang cibuk sangat. nie pun curi¬≤ waktu lunch hour.

Hari khamis + jumaat lepas, aku mendapat pelepasan bercuti rehat setelah diserang ganas oleh demam+batuk+selsema…. Arghhh….!! Bosan!! Makan x lalu… Tapi perut berbunyik.. Air hidung meleleh kua… yarkkh!! mang bosan… Batuk lak… membuatkan nak tercabut jantung aku.. uhuk..uhuk..uhuk… Sian baby umi.. Kena telan ubat batuk umi tetiap hari… Tertido baby ngan ummi skali setelah makan ubat batuk… so sleepy…ZZZzzzz………. nasib baik, hubby aku cuti… leh teman gi klinik. Dapat mc sehari then jum tue aku mintak EL, mang x larat nak bangun… Duduk la aku kat umah tue selama 4 hari khamis hinggaa…….. ahad. Betul¬≤ rehat! Puas hati…..!!

Hari nie, ghase ok sket… batuk jer pepagi… selsema tok sah cakap la… dok dalam aircond lak.. mang meleleh jer la idung aku nie… Tapi ok la…setelah makan ubat ghase kurang sket… Alhamdulillah…. Baby ummi hari nie pun ok ghasenyer… Kekadang ghase perut nie bergerak¬≤. Maybe baby dah mula gerak yek.. ataupun firasat ummi jer?? Kekadang ummi ghase x sabar nak tgk baby besar dalam perut nie then gerak¬≤… abah baby pun tetiap malam gosok perut. Nak cepat¬≤ baby besar then jadieq anak yg berperibadi mulia dan cerdik suatu hari nanti. Insyaallah…

+8 weeks+

July 1, 2006

Nie yg doktor yg mengesahkan kandungan aku. Gambar scan aku nanti aku upload bila aku dah scan masuk komputer.


You are 8 weeks pregnant.

Dates and numbers:
There are 221 days until your due date on February 07, 2007.
You are 59 days pregnant.
You are 1.9 months pregnant.
You are in your 2nd month of pregnancy.
Your 1st trimester: May 03, 2006 to August 01, 2006. (0 – 12 weeks)
Your 2nd trimester: August 02, 2006 to November 14, 2006. (13 – 27 weeks)
Your 3rd trimester: November 15, 2006 to February 07, 2007. (28 – 40 weeks)

There are two solid structures which will become lungs, one on each side of the chest cavity.

The nervous system develops rapidly at this time, especially the spinal cord and the brain. Brain waves can be measured, and the head is getting bigger as the brain is developing.

Eyes begin to develop underneath the skin of the face. All the internal organs continue to grow and become more complex.

The heart is beating, and this will show up on a scan, if you have one.

You may have a scan at around this time – six to eight weeks is quite common – to check you are pregnant (if there is any doubt) and to check the pregnancy is not ectopic (in the fallopian tube).

A scan now can help confirm your dates, too. Ultrasounds may be done frequently during your pregnancy to accurately measure your baby’s growth. Research has not found any evidence that ultrasound scans harm the baby in any way.

+jodoh tiada+

July 1, 2006

Posted 1,
Tadi pagi aku bangun awal. Lepas mandi dan solat, hubby ajak gi makan roti canai kat ‘kedai mamak belakang tapah’. Jarang aku dapat breakfast ngan hubby aku. Cuma cuti¬≤ mcm nie la dapat peluang. Then dah agak kenyang balik umah aku rehat kejap, tertido lak aku sampai kul 9. Hubby gerak…“Sayang kata nak gi opis?”. Baru aku bangun… Dan bersiap¬≤ tapi sebelum ke opis, aku ke klinik. Tujuan nak melihat kandungan aku skarang nie. Ahaks…. seronok bila dah scan. Aku nampak baby dalam perut aku nie. Agak besar.. Tapi kalu nak ikut tarikh period aku mang aku dah dekat 3 bulan tapi doktor cakap baby aku masih kecik dalam lingkungan 2 bulan 3 hari. Doktor ade cakap, baby aku dah ade ‘degupan jantung’. Ahaks.. seronoknya… Alhamdulillah… terungkai segala persoalan aku yg selama nie aku agak kompius. Ade ke tak ade baby dalam perut nie. Insyallah…aku cuba jaga baby aku nie sebaik-baiknya…

Photobucket - Video and Image Hosting
KUALA LUMPUR: ‚ÄúKalau aku pilih kau sebagai isteri, bermakna aku akan dibuang keluarga,‚ÄĚ demikian kata juara Akademi Fantasia Ketiga (AF3), Asmawi Ani atau Mawi kepada tunangnya, Nordiana Mohd Naim, menerusi telefon, malam tadi, sekali gus membayangkan hubungan mereka sudah berakhir.


Posted 2,

Aku kalu bab nie aku ‘no komen’. Tapi aku agak sedey la ngan keputusan yang Mawi buat. Tak jangka, tak sangka dan agak terkejut… Tadi pagi aku gi giant ngan kawan aku nak beli makan. Aku gi ke kaunter pembayaran then ternampak harian metro terpampang gamba mawi dan ina. Terkejut gak aku then terus aku beli… Dalam hati nie ade gak ghasa geram. Tapi dunia artis nie biasa la…. Whatever, aku harap ina akan tabah mengharungi hidup nie. Dier masih muda. Dan aku faham perasaan kecewa dier waktu nie.