+flu..flu+

Assalamualaikum

Photobucket - Video and Image Hosting Dah sekian lama aku x mengupdate akunyer blog nie. Actually, dengan kesibukkan aku di pejabat membuatkan aku tiada mase utk menjengah masuk ke blog aku. Kerja yang berlambak disebabkan membuat increment staff termasuk akunyer increment.. huahuahua…. beshnyer!! Ntah la… x ley nak kata apa. mang cibuk sangat. nie pun curi² waktu lunch hour.

Hari khamis + jumaat lepas, aku mendapat pelepasan bercuti rehat setelah diserang ganas oleh demam+batuk+selsema…. Arghhh….!! Bosan!! Makan x lalu… Tapi perut berbunyik.. Air hidung meleleh kua… yarkkh!! mang bosan… Batuk lak… membuatkan nak tercabut jantung aku.. uhuk..uhuk..uhuk… Sian baby umi.. Kena telan ubat batuk umi tetiap hari… Tertido baby ngan ummi skali setelah makan ubat batuk… so sleepy…ZZZzzzz………. nasib baik, hubby aku cuti… leh teman gi klinik. Dapat mc sehari then jum tue aku mintak EL, mang x larat nak bangun… Duduk la aku kat umah tue selama 4 hari khamis hinggaa…….. ahad. Betul² rehat! Puas hati…..!!

Hari nie, ghase ok sket… batuk jer pepagi… selsema tok sah cakap la… dok dalam aircond lak.. mang meleleh jer la idung aku nie… Tapi ok la…setelah makan ubat ghase kurang sket… Alhamdulillah…. Baby ummi hari nie pun ok ghasenyer… Kekadang ghase perut nie bergerak². Maybe baby dah mula gerak yek.. ataupun firasat ummi jer?? Kekadang ummi ghase x sabar nak tgk baby besar dalam perut nie then gerak²… abah baby pun tetiap malam gosok perut. Nak cepat² baby besar then jadieq anak yg berperibadi mulia dan cerdik suatu hari nanti. Insyaallah…

8 Responses to “+flu..flu+”

  1. puterisatu Says:

    weh ko..besssshhnyeeeer…..aku teringin sangat nak peknen….ko doakan aku ya…..

  2. shiemz Says:

    Insyallah…ade rezki hang tue nanti. bykkan berusaha then berdoa… jgn lupa mkn ‘asid folic’ yg aku cakap tue k….

  3. zu Says:

    amboiii…lek..lek la..put1…hehehehe…usahaaaa..dulu k…serah pd yg esa…
    >shiemm..jaga diri elok2…

  4. shiemz Says:

    Insyallah zue…. Ala zue, biase la bila xde anak zue… mesti la mengharap… Insyallah…ade tuee…

  5. puterisatu Says:

    iyerla…relek aar nih…tapi aku lum beli asid folic yang ko kata tu…tapi aku ingat aku nak try gak la nanti….

  6. shiemz Says:

    try jer la… bukan rugi pon… k…. ahaks.. semalam aku dpt berlambak asid folic nie. Sebab gi spital derang bagik.. ahaks…

  7. zu Says:

    wahh..sepital bg..tu dh ckup bagusss

  8. shiemahalim Says:

    ahaks… begitulah hendaknya… jimat duit aku.. even 6 hengget pon!😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: