+Long Time No See+

Assalamualaikum

Posted 1,
Dah lama ghasenyer x meng’update’ blog aku nie. Bermula aku pegi honeymoon ke Pulau Pangkor, Perak selama 2 hari 1 malam. Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar. So, sesapa nak tgk gamba aku ke Pulau Pangkor tue, bolehlah melawat fp aku dialamat http://shiemz.fotopages.com. Sesampai di Sri Manjung, Along aku datang ambek aku ngan hubby dalam kul 11 malam (280706). Then derang bawak aku ngan hubby gi makan tepi laut. Boley tahan sedap gak la bersesuaian ngan perut kitaorang yang ngah lapa tue. So, malam tue kitaorang bermalam dirumah along dulu. Keesokan pagi baru kitaorang bertolak ke Pulau Pangkor. Aku ghase takat nie yg aku leh nak citer pun coz, cukup la stakat gambar yang boley menceritakan segalanya.

Posted 2,
Minggu lepas ade ‘Mega Sale’ di Court Mammonth. Aku ngan hubby memulanyer saje nak berjalan servuy barang antaranya peti ais, tv dan mesin basuh. Maklum la kitaorang plan after Aidilfitri nak berpindah ke rumah sewa. Tak sangka lak ade ‘sale’ kat Court Mammoth Setapak tue. Dengan harga yang berpatutan dan barang pun agak bagus gak. Kita orang pun bat keputusan ambek barang² tersebut. Antaranya:

* Peti Ais berharga dalam lingkungan RM900++
* Mesin Basuh 7kilo berharga RM800++
* TV 29″ berharga RM799
(Semuanya berjenama Samsung)

Barang² tue aku ngan hubby beli cash untuk mengelakkan dari dikenakan bunga (interest). Alhamdulillah, ketiga² barang tue dah ade kat umah FIL aku. Ahaks… bertambah bersepah la umah tue ngan barang aku ngan hubby. Ngan hadiah dari rakan taulan mase weeding hari tue yg masih tersimpan rapi. Insyallah, nanti bila dah pindah barang² tersebut kami akan bawak bersama dan akan digunakan sebaik mungkin (memang kena pkai pun). MIL aku ade mintak dapur gas yang kitaorang dapat mase weeding hari tue. Kitaorang dapat 2 dapur gas tue. Tapi MIL x cakap ngan aku tapi ngan hubby aku. Whatever pun, aku x leh nak bagi coz semua tue pemberian dari kengkawan aku. (Jahat tak aku…lantak lah!)Thehehhehe…. Whatever, keputusan untuk pindah memang aku pegang sampai bila² dan aku kalu leh tak nak dok umah FIL aku. Insyallah……..


Wallahualam…

18 Responses to “+Long Time No See+”

  1. puterisatu Says:

    beshnye shiem baby ko….best..kim salam aku kat baby ko ek….aku ingat nak start makan asid folic tu ler..sebab anak buah aku ada baca buku pasal elok makan asik folic untuk pompuan yang rancang nak peknen….

  2. shiemz Says:

    puteri1,aku dah kim salam kat baby aku. Baby aku cakap, gudluck mummy puteri! ahaks…. elok la hang mkn AF tue dr skrg… sekurang²nya hang berusaha k…

  3. puterisatu Says:

    ala beshnye mummy puteri nak kasi kawan kat baby shiem ni…tengah usaha ni….mueheheh

    ..aku rasa aku memang nak makan la AF tuh…bulan ni aku dah period dah nih….tapi nak beli kat ner weh…kena tanya budak farmasi tu ek…? tanya dia AF ya….

  4. shiemz Says:

    a’AH, PI KAT GURDIAN ke… Memana Farmasi la… Mesti adenyer… Murah jerk…😀 Moga² cepat jd mummy puteri k..

  5. puterisatu Says:

    thanks la shiemz….aku harap berkat doa ko kan…hari ni aku frust je dengar member aku yang awal 3 minggu kawin dari aku dah peknen 6 minggu ko…sedih aku..aku dah tak de geng..dia berjaya mempregnantkan diri dia ko….sian aku…uwaaa….

  6. shiemz Says:

    xpe wei…rezki org x samer. bebaru nie pun member aku cedey gak coz kawan dier yg kawen lewat seminggu dari dier dah peknen… Nak bat camne kan, kena sabar la… Insyallah, ade rezki hang tue nanti.. kuatkan semangat…Maybe, nak suh hang onimon lagik…😀

  7. puterisatu Says:

    kawan ko kawin bila..? yang lum peknen tu ler….kawan ko makan tak AF tu? ko ada YM tak..YM ke Skype ke…leh borak panjang…

  8. shiemz Says:

    Kawan aku kawen lepas aku x silap… dalam bulan 5, Smp skrg x peknen lagik. Aku ade suggest dier mkn AF. Dier baru nak try mkn. Ym aku shiema_halim tapi aku x slalu online coz bz la…😀

  9. puterisatu Says:

    oo ya ke….ok..ok…thanks your nick YM…tak per…bebila ko free kita leh borak…k….

    ko kim salam kat baby ko dalam peyot tu ek….kata mummy puteri kim salam…muehehe…

    ko kim salam sekali kat member ko yang kawin bulan 5 tu ek..sesama la kita cuba mempragnentkan diri kita…mueheheh..

  10. shiemz Says:

    okies…take note!😀

  11. puterisatu Says:

    weh makcik….folic asid brand appeton leh tak weh….? makan sebijik 1 hari ek…leh tak weh…?

  12. shiemz Says:

    herm..aku x tau lak FA tue ade brand appeton lak… yg aku tahu aku p pharmachy then aku tanya then terus beli….😀

  13. puterisatu Says:

    loor…ko leh tangkap gambar botol FA tu tak…aku nak tengok….aku nak beli..nanti salah beli plak….ko tolong ambik gambar ek…taruk kat blog ko ke..taruk la kat memaner yang leh aku tengok…tau…ingat tau..aku minta tolong nih tau…

  14. shiemz Says:

    herm…wes, hang pi la pharmachy. Cakap ngan dier saya nak Asid Folic…. Mesti dier bagik yg akunyer tue… x kesah la ape pun janji asid folic utk kuatkan rahim n persediaan peknen..😀

  15. puterisatu Says:

    pharmacy betul ke…atau pun kat guardian…atau kat watson…ko beli kat pharmacy maner ek…? pharmacy kg baru ke..?

  16. shiemz Says:

    Aku gi kat guardian kat maju junction nie… Tadi aku baru gi check up.. dapat lagik folic asid free.. thehehhehe.. byk lak tuh.. kalu hang nak aku kasik free… kuang..kuang…

  17. puterisatu Says:

    kat guardian ek….ko nak kasi aku free…wakakkaka…lawak ler ko nih..tak per…tak per…aku try cari kat guardian ampang dulu eh…mesti sama jek tuh….tak gitu?

  18. shiemz Says:

    lebey kurang sama. Janji namanya asid folic… thehehehe😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: