+Keindahan Sebuah Kehidupan+

Assalamualaikum..
Last Sunday, aku ade bat sedikit makan² kat umah sewa. Aku bat laksa Perlisszz.. Nyum..nyum.. Sabtu, malam ahad tue.. aku proses segala ikan utk dibuat laksa.. Hubby aku tengok jer lah. Dier mana gheti. gheti makan jerk.. heh! Aku just jemput kengkawan hubby (merangkap kawan aku gak) dan MIL aku jerk.. Tak ajak ghamai sebab laksa tue budget utk 15 orang jerk. Alhamdulillah.. Laksa tue siap aku bawak ke opis lagik. Bagik kengkawan opis ghase sorang sket. Tercapai gak hajat aku sejak dulu nak bat laksa nak jamu kengkawan. Yela dok umah MIL, aku malaih nak masak. Lagipun family hubby mana gheti makan laksa mcm aku nie. Aku mang giler laksa. Watever, terasalah mcm dok umah sendirik.. Seronok… hepi jerk… Tengok kengkawan makan.. Berselera.. Tapi yang herannya, aku nie lak x kuat makan laksa hasil dari tangan aku sendirik. Maybe la.. kalu sendirik buat bukan nak makan sangat. kena gak ghase yang orang lain buat. Anyway, aku nak tunggu laksa mama.. hes hes hes.. haley laya laksa….

Shiemz: Alhamdulillah.. Allah dah bagik aku merasa ketenangan dalam diri aku even secalit rasa..

“Tiada keindahan dalam sebuah kehidupan tanpa merasai kepahitan dan tiada bunga-bunga kebahagiaan dalam sebuah kepahitan tanpa menyemai benih-benih kesabaran serta tiada keberkatan pada sebuah kenikmatan jika tiada keikhlasan dan kesyukuran yang bertapak di jiwa insan……”

4 Responses to “+Keindahan Sebuah Kehidupan+”

  1. zz Says:

    wahhh…laksa…meleleh ayak liur dennn…favarite tuhhhhhhhhh….

  2. Admin Says:

    Ahaks… Laksa mang paberet aku dulu kini dan selamanya..🙂

  3. puterisatu Says:

    aku suka laksa..sampai hati ko tak jemput aku..uuuwaaa….

  4. Admin Says:

    Yeke…? Ahaks.. aku hengat, aku sorang yg kuat makan laksa kat dunio yg fana ini… kes kes kes…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: