+Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak+

Assalamualaikum

Sempena menyambut bulan Ramadhan nie, aku dengan rendah diri memohon ampun dan maaf pada semua yang mengenali diri aku. Tersalah kata tersilap bahasa harap dimaafkan. Tahun nie tahun pertama aku menyambut bulan posa bersama hubby tersayang. Bersahur dan berbuka bersama hubby berdua, adalah impian aku selama nie. Sebelum nie, dengan kengkawan serumah sewa dan sekali sekala ke rumah mentua. Tahun nie bersama hubby. Aku pun dah mula la plan mcm² masakan utk hidangan hubby aku. Even x sesedap mana tapi sekurang²nya masakan hasil tangan isteri lebey afdal kan…. Watever, aku harap bulan Ramadhan kali nie, aku dapat mengerjakan ibadah puasa dengan lebey sempurnalah. InsyaAllah.. Malam nie malam pertama terawih. Hope dapat join malam nie dan hari² seterusnya.. InsyaAllah….

Shiemz: Di riwayatkan oleh Saiyidina Ali (r.a.) daripada Rasulullah S.A.W., sebagai jawapan dari pertanyaan sahabat-sahabat Nabi S.A.W. tentang fadhilat (kelebihan) sembahyang sunat tarawih pada bulan Ramadan:

Malam 1: Keluar dosa-dosa orang mukmin pada malam pertama sepertimana ia baru dilahirkan, mendapat keampunan dari Allah.

4 Responses to “+Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak+”

  1. puterisatu Says:

    selamat berpuasa weh…mlm pertama puasa aku tak sempat pi terawih..sebab balik kg…mlm kedua dan ketiga..alhamdulillah..aku pi weh…best….

  2. Admin Says:

    hes hes hes… Aku stakat hari nie x berkesempatan langsung lagik. Coz, 1st day posa, kakak aku dari lumut datang, 2nd pun sama tHen for toDay aku x taU coz my loVely Hubby xde kat sini. Dier g Out StatIon. Nak harap aku buat kat umah, heh! satGi aku start Baringkan diRi, manG susaH nak banGun dah… hes hes hes…

  3. puterisatu Says:

    tak per la….nanti2 ada la kesempatan ko tuh….naper tak online weh…windu aku borak ngan ko….loor cian nyer….kena tinggal la ni..tak per..sabar…

  4. Admin Says:

    hes hes hes.. sian ngan aku la. Sahur sesorang. Cedey wooo….😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: