+Believe it Or Not+

Assalamualaikum,
“Believe it or not~~!?” Itulah perkataan yang dapat aku ungkapkan setelah semalam aku ngan hubby ke klinik utk scan kandungan aku nie. Bagaikan tidak percaya aku melihat kekuasaan dan keajaiban Allah subhanawataalla… Setelah 5 months plus aku preggy, baru semalam aku dapat melihat keaktifan dan movement baby yang aku kandung nie termasuklah ‘gender’ yang nak sangat aku tahu. Hes~! Hes~! Hes~! Nak tahu Ker~?!

Aku ghase sebak bila aku dapat melihat kesempurnaan yang Allah anugerahkan kepada baby yang aku kandungkan nie. Alhamdulillah… Tangan, kaki, kepala, tulang belakang semuanya aku dah nampak. Sebak~! Sebak~! dan satu perkara lagik, mengenai gender baby aku nie. Kebanyakkan kawan² opis dan kengakwan di luar, banyak yang cakap..

“Nie baby gurl nie…”
“Hang nie suka melawa, mesti gurl”
“Tgk perut nie kembang tepi, pompuan niee…”

Hahaha.. Watever, setelah aku gi scan semalam. Mang jelas dan nyata, ‘BIRD’ yg kuar… hes~! hes~! hes~! Alhamdulillah.. hubby aku suka giler bila leh tgk bakal baby dier tue di skrin scan tue… Tambahan lak tgk ‘BIRD’.. Lagik la suka. Aku bagaikan x percaya. Sampai doktor cakap, nie baby boy nie. terkejut aku. Aku pun cakap ngan doktor “R u Sure, doc~!?”. Doktor tersenyum dan berkata “kalu u x pecaya, u jgn datang sini la. Slalu itu mcm orang suka tanya saya balik. Kalu u x pecaye, u boley g klinik lain.” Gurau doktor tue ngan aku + hubby. Watever, aku bersyukur~!Sangat~!
Hubby aku lak, lagik la hepi. Katanya “sayang, org terra la yek~!” “Orang cakap, kalu baby boy maknanya suami tue yg terra” Heh~! Pandai sangatlah tue… Watever, aku suka sangat dan hubby pun sama. Sebaiknya biarlah baby boy utk 1st baby. Utk 2nd, 3rd.. Aku x kesah la…
Mama ngan abah aku hanya mampu tergelak jer la… kata abah “Cucu balik, leh suruh tok masak jer la. Nak tolong takdak la..” Hahaha… betul kata abah yang dah mempunya 3 org cucu laki. Kalu masuk yang ini 4 org cucu laki. Gamatlah umah abah aku nanti. Semuanya geng ngan wan. Hahahaha….
Watever, semoga semua selamat… InsyaAllah…

14 Responses to “+Believe it Or Not+”

  1. puterisatu Says:

    woit..ko pi scan ek…baby boy or girl weh…muahahaha..best….aku pun tak sabar nak pi scan….

  2. admin Says:

    weh..weh…x bace habis ker~~? Mesti la boy.. hes hes hes…

  3. zz Says:

    wahhh…cam comfirm x comfirm jer boy..hehehehe…tp elokla..1st baby..boy…..abis cucu pompuan x dak ker..belah hubby hang..yg ni cucu keberapalakk

  4. Admin Says:

    cucu pompuan belah hubby aku 2 org. Lelaki xde lagik then belah aku ade 3 org cucu then coming soon nie 4 org la… hes hes hes.. meriah~!

  5. zz Says:

    wah…bestla kalau lelaki..sbb belah hubby hang x dak lg…kira dio cucu sulong lelaki pertama belah hubby hang,,,,hehehhee…

    kalau den lakk..belah den..dedua lelaki..tp belah hubby den..lelaki pompuan ado..lengkap dh..hehehee,..kira belah den jo lahh…kono tungguuu…hehehehe..

  6. Admin Says:

    Hes Hes Hes… Mang Suker gile aku sebab baby boy nie. Yela, aku harap anak sulong biarlah lelakikan… Utk menjadieq pemimpin kepada adik²nya. InsyaAllah….😀

  7. zz Says:

    haahhh…aku pun cam gitu gakkk..kalau leh yg sulong.. lelakiii..sbb leh bantu mama dio nantiii…hehehehee…tp kalau pompuan …ok gak la..rezeki kannn…lagi pun mak aku x do cucu pompuan lagik…laki ko pompuan erkkk…hehehehee…kembar kan sonang…huhuhuhu

  8. Admin Says:

    Sebelah aku xde pompuan lagik then sebelah hubby xde laki.. So kalu kembar kan senang.. hes~!Hes~!hes~! Watever, Rezki….😀

  9. zz Says:

    mmmmmmmm….kira okeyla tuhhh…dpt lelaki..tuk belah hubby dulu laaaa…bestnyerrr…

  10. Admin Says:

    Mana² pun x kesah. parent belah aku pun x kesah… Derang pun tumpang hepi coz… ghamai lak hero kat umah tue… Yela, aku 3 org adik-beradik nie pompuan. So sampai ke cucu laki la plak.. hes hes hes🙂

  11. zz Says:

    oooo…hang sumer adik badik pompuan ko….ptt laaaa…tang cucu lak lelaki erkkk…

  12. Admin Says:

    yes, aku adik beradik pompuan jo. Hes Hes Hes…

  13. zz Says:

    tu la..hang bg tau awal sgt baby apo..x sempat den nk teka2 dulu…hehehehe…maser kak ila ari tu den teka betul…heheheehe..tgk perut..baru leh teka..hikhikhik…tp kan setahu den la..kalau suker melawa…baby boy..

  14. admin Says:

    Ahh..mcm² metos yg aku dengar. Tapi semunya x benar belaka. Senang citer, slagi x kuar dari perut aku nie, aku x kesah anak laki ke pompuan. Janji sehat walafiat, cergas dan pintar. InsyaAllah…😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: