Assalamualaikum…
Erk…alhamdulillah. kenyangnyer~!! Hehehe.. hari nie ade jamuan hari ghaya kat opis aku. Sedap… ade laksa Johor, nasi beriani, satay dan mcm² lagik ade… Mang kenyang. Dengan perut yg dah 7 bulan nie. Terasa betul cekangnyer.. Adeyy.. Aku ghasa dari aku start bercuti nak ghaya hingga la hari nie, baru tergerak hati aku nak mentaipkan sesuatu. Maklumla..perut dah kenyang ngan ketupat rendang ngan kueh ghaya. Malas pun menjengah la. Hingga ke hari nie majlis hari raya masih ade.. Hinggakan last week aku gi check up, berat badan aku naik mendadak. Terkejut gak aku~! Doktor nasihatkan aku kurangkan makan benda² yg berminyak n something like that dan lebihkan makan berprotein.
Next week 27th Nov aku ade skali lagik check up (skrg dah start check 2x sebulan) n hope berat aku xde la bertambah lagik. Harap ‘dak kecik’ tetap sehat.. Sejak dua menjak nie, kerap dan kuat betul movement ‘dak kecik’ nie. Kekadang mang terasa sakit perut nie dibuatnya. Ntah hape yg dibuatnya dalam perut mama dier nie. Kekadang sampai terkedu mama dibuatnya. Tapi xpe, mama x kesah… janji ‘dak kecik’ sehat~! Aktif~!
Last week aku g nursery kat kondo belakang umah aku tue. Ok gak tempatnya cuma pepaham la nursery. Ghamai bebudak.. Tapi nak bat camne. Kakak sebelah umah aku dah x nak baby. Umah dier pun daha de 5 orang dah start next year. terpaksalah aku hantar ‘dak kecik’ ke nursery. Bayaran tetap sama. Lagipun dekat gak dari umah aku. Leh hantar ‘dak kecik’ jln kaki jerk. Buatnya nanti hubby aku g outstation, x ke aku yg nak kena usung ‘dak kecik’ jejauh naik motor.
Watever, skrang nie aku dah 7++. That’s mean aku dah patut bat preparation utk ‘dak kecik’ nie lebih kurang 80%. dan setakat nie sebanyak 70% aku dah bat preparation utk ‘dak kecik’ nie. Aku taknak nant last² minit baru kelam kabut nak beli itu ini. Time tue dah x larat..
Anyway, aku harap aku sehat sentiasa even dekat due nanti. Skrg nie aku ghase sakit kat tulang punggung nie. Maybe tulang peranakkan dah mula nak terbuka sket². Harap akan sehat la hendaknya. InsyaAllah….

8 Responses to “”

  1. zz Says:

    ko shopping baju baby kat mane rshiem..byk x abis..biler erk ptt shopping erk…aku raser 7 bln kira ok la kut

  2. Admin Says:

    Aku shopping rata².. tapi banyak kat sogo la. Aku start shopping baju baby since 6 months. Aku x mo time aku dah perot besor cam gini kelam kabut nak beli. X larat wei… better beli sket2 dr 5 months ++..

  3. zz Says:

    ooooo…barula x terase duit tu kua kan…hehehe..masalahnya..aku nih..shopping tuk baju mama pun lum lagik nih…hehehhee…

  4. Admin Says:

    Ala..baju mama beli la dr skrg nie. Nant dh 6,7 bln beli la baju baby lak..😀

  5. zz Says:

    tu la..nanti nk ajak hubby..tgu gaji nih…bajet dh lari nih…

  6. puterisatu Says:

    aku doa ko selamat …baby ko sihat dan sempurna ya shiem….masa ko dah nak sampai ..masa kitorang aduhai..menghitung hari ler….kan zu….

    minggu ni YM aku tak leh Log in..tak tahu naper….aku cuma chat kat skype je sekarang nih…

  7. Admin Says:

    Tengkiu puteri… ape kata hang try masuk sini lak.. https://meebo.com ataupun imhaha.com. Dua² nie leh ym… Tuela, kalu dipikirkan, mase aku mang dah dekat. Hadey… Ghisau gak. insyaAllah.. selamat semuanya…🙂

  8. zz Says:

    hehehehehe….mhitung hariiiii…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: