+3 hari+

Assalamualaikum

Hari yang penuh dengan cerita………………………….

1st day,
Hari sabtu yg cukup memenatkan. Basuh baju, kemas bilik, lipat baju, kemas dapur… Fuh~! Even dibantu oleh my hubby tapi ape la sangat yg ditolongnya.. Watever, thanks to you ‘laling’~! Nasib baik umah kecik jerk.. kalu umah besor, aku x tau la nak bat camne. Kena pkai bibik kot.. Ehehe… xper la, x pkai bibik pun x pe. Aku boley bat sendirik… Tak selesa kalu ade org lain lak kat umah tue kan.. Kang nak kuch kuch hota hey ngan hubby, x ley lak…. ahahahaha.. getik nor~! Petang, dah boring dok umah seharian ajak hubby gi jejalan. Dier bawak aku gi makan kat Kg Bharu. Ikan bakor tue… slurrppp…. Then lopeh tue ingat nak p pasar Jln TAR. Pikir² balik, pegi pasar Sri Gombaklah. Coz MIL aku meniaga kat sana hari nie. Leh lepak. Dah lama x jumpa. Lama gak aku gi lepak. Dalam kul 8.45 malam kitaorang pun balik la… Malam tue hubby aku ade futsal lak kat PJ. Herm.. keseorangan la aku malam tue… Nak buat mcmana kalu dier dah suker… nak larang pun, buat habis ayaq liyoq aku jerk…. Redha jerk la… Bukan aku x bagik dier g main futsal/bola/badminton tapi masalahnya, lepas habis jerk game g lepak minum lak. BUkan sekejap.. Kekadang sampai 2 pagi.. Lagipun aku ngah sarat, nak gak ade orang di sisi ape² jadieq… Ahh.. malas aku nak memikior… Tawakal jer la… Allah ade…. InsyaAllah

2nd day,
Aku bangun lewat sket la… Tapi pepagi aku dah bising ngan laki aku nak makan ‘donat’~! Ahaha.. Laki aku dah la tido lewat semalam. Kul 5 pagi baru tido, skali seawal 9 pagi aku dah suh bangun g beli ‘donat’ kat aku. Lantaklah~! Yg penting tekak aku n baby aku nie nak makan ‘donut’ pepagi.. Dier bangun ngan muka yang sememeh, terus gi basuh muka tanpa mandi gi beli ‘donat’ kat aku. Ahaha… janji aku puas hati. Hati dier aku nak kena ikut, hati aku………??! Padan muker~! Lepas dier gi beli ‘donat’ kat aku tue, dier sambung balik tido. Aku biarkan jerk. Sampai kul 3 gak dier melantak ngan tdo tue… Aku biarkan gak~! Aku bat kije aku jerk la sesambil tgk tv.. Aku siap masak dalam kul 12. Hehehehe… Laki aku bangun, membebel tanpa usul peksa.. “Saya bangun tdo, bukan nak sediakan makan utk saya”.. erk~!!!! Logik ker~!? Aku bat bodo jerk… Skali dier gi dapur.. tgk Aku dah masak sumer.. lauk pauk pun dah siap aku masak.. ape lagik, dier datang la menuju kat aku… cup..cup..cup.. cium pipi aku… mulalah, “sayanggg….. bini saya”. hampes~! Kalu x masak x sayanglah yek…. Dier gi mandi then aku pun sediakan makan utk dier. Aku masih lagik setia di depan TV.
Petang aku ajak hubby aku kuar.. Jejalan carik pasal. Dier bawak aku g Titiwangsa… Jejalan sket. Maklum la ibu mengandung nie kena ghajin berjalan. Kang kaki bengkak la ini la itu la… Then kitaorang siap gi makan. Kul 8++ kitaorang balik coz nak tgk ‘Mentor’~! Huhhu.. peminat setia ‘Fiq’.. ahahah… aku siap undi lagik tue.. Semangat~! Lepas tgk ‘Mentor’, malam dalam kul 12 kitaorang kuar lagik. Tapi kali nie bukan berdua. Ngan Din, Jep n the Geng & Bro Jasni.. Maklum la malam Krismas. Pusing² town.. Tgk gelagat orang.. Gi lepak minum kat NZ then gi pusing² sampai kul 4.30 pagi. Fuh~! Dah lama ghasenyer aku x gi jejalan sampai pagi cam gini. Dulu ghajin gak tapi sejak berumahtangga nie dah retired… heheheh.. Penat tapi mata aku nie leh lak celik~! Kalu tak kul 1 dah kuyu dah mata aku nie… hehhehehe

3rd day,
Bangun kul 10… Subuh ke mana ape ke mana~! Semalam hubby aku siap warn aku awal². Jgn nak sibuk ngan ‘donat’ pepagi… hehehehe.. sian aku… Nasib baik aku x berapa nak gak pagi tue. Kul 10 tue Asz member baik aku kol. Katanya nak datang umah aku… Aku pun suh la datang. Aku suh hubby aku bangun… Then kitaorang ke kedai runcit beli barang. Aku bat Mee Goreng tghari tue… Member aku lepak kat umah tue, boley tahan lama gak.. dr kul 12 sampai kul 6 ptg. Tapi aku suker coz xde la aku boring sangat. Kena lak dier pun ngah peknen.. Dah nak masuk 5 bulan… Ape lagik, bercerita bab anak jer la.. hehehehe… mcm²~! Mlm dalm kul 8, aku ngan hubby kuar g jumpa mak sedara aku di UKM. Nak ambek suppliment aku yg tertinggal kat kampung ghitu… Maklum la.. nak makan ubat kliniknyer la banyak… malas~! Lepak umah mak sedara aku sampai kul 10 then kitaorang balik. Ingat nak lepak minum… Skali ternampak durian lak kat tepi jalan, ape lagik… beli la durian… x jadieq gi minum…

6 Responses to “+3 hari+”

  1. zz Says:

    amboiii..lepak jer kojo hang erkkk…
    >nk tye ar..byk berjalan ker kaki bengkak..kurang berjalan kaki bengkak erk…..ermm..satu lagik..saat2 dh arat nih..mmg ptt kono byk jln pun..bg senang nmk bersalin kann..

  2. Admin Says:

    >> Ahaha..syiok woo lepak.. Bukan slalu~! Dah ade anak nanti lagik la x ley nak ke mana sangat.
    >>Bab banyak berjalan nie aku x pasti sangat. Yg aku tahu, berjalan nie mengelakkan kaki drpd bengkak/mudah bersalin. Yg aku tahulah.. 😀

  3. zz Says:

    ha..tul la tuh..kene byk berjalan..kira aktif la..biler dh nk dekat2 nih kan..

  4. Admin Says:

    Yup, sebaiknya kena la aktif. Tapi nak dekat² nie aku dah x larat aktif. Tdo x nyenyak.. badan sakit²… pendek kata, bila la aku nak beranak~!

  5. zz Says:

    ye ker..tu la..time skrg nih..dh x leh nk tido nyeyak2 dahhh..dh kua pun..samer gak kann…nmpk nyer..bb tidoo…mamam pun tido la gamak nyerr…ahakkk

  6. Admin Says:

    Ahaks..begitulah bila diri nie dah mula ade perubahan.. Dah jadieq ibu, kenalah berkorban segalanya…😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: